PvdA Ouder-Amstel laat zich horen voor écht fatsoenlijke en betaalbare woningen.

Door Brian de Graaff op 13 februari 2023

De commissievergadering over de stedenbouwkundige visie van Entrada eindigde in een debat over de visie van huisvesting. Daar komt Brian de Graaff (PvdA) graag nog even op terug.

De PvdA is verheugd over de nieuwe stedenbouwkundige visie voor Entrada, die beter is dan het vorige plan. Er is een wil om woningen te bouwen en de hoogbouw is beter verspreid. Echter, de PvdA is bezorgd over de hoge percentages vrije sector woningen in het raadsvoorstel.

Brian de Graaff (PvdA) verklaarde: “We weten allemaal dat bij 50% vrije sectorwoningen, de wet van de sterkste geldt. Mensen met een middeninkomen, zoals leraren, agenten en verpleegkundigen, kunnen deze woningen gewoon niet betalen. Ons huidige beleid bevat slechts 20% voor deze doelgroep, wat niet leidt tot een fatsoenlijke oplossing voor de wooncrisis. Daarom is het belangrijk om ons beleid aan te passen en te kiezen voor een fatsoenlijker beleid.”

In de afgelopen jaren is de nadruk gelegd op marktwerking en is de woningbouw aan projectontwikkelaars overgelaten. Daardoor zitten veel starters vast in te dure kippenhokken, containers of bezemkasten. Dat is voor de PvdA onaanvaardbaar. Brian de Graaff (PvdA): “Nu de markt dit niet regelt, is het tijd voor overheidsingrijpen. Dat is pas volkshuisvesting. We moeten er voor waken dat sociale huurwoningen echt sociaal worden verhuurd. Een woning met €600 aan huur en €400 aan servicekosten voor 25m² is niet sociaal.”

De PvdA blijft zich inzetten voor meer fatsoenlijke en betaalbare woningen. Brian de Graaff (PvdA) verklaarde: “Om daadwerkelijke veranderingen aan te brengen, is het belangrijk om ons blijvend uit te spreken. Er is politieke wil nodig om de wooncrisis in onze gemeente op te lossen en we hebben een radicaal andere visie nodig.”

 

Brian de Graaff

Brian de Graaff

Ouderkerk aan de Amstel, het dorp waar ik ben opgegroeid en mijzelf heb ontwikkeld. Als zoon van een schilder en een buitenlandse moeder weet ik hoe het is om te knokken voor mijn kansen. Dankzij mijn familie, vrienden en de top onderwijzers van het dorp heb ik de kans gegrepen om te ontdekken wie ik

Meer over Brian de Graaff