Vooruitgang in aanpak verlichting fietspaden

Door Brian de Graaff op 11 april 2024

De PvdA in Ouder-Amstel is verheugd te kunnen melden dat de recente inspanningen om de verlichting van de fietspaden te verbeteren, serieuze aandacht heeft gekregen van de wethouder. Het initiatief, een meldpunt voor slecht verlichte fietspaden, leidt nu tot concrete stappen naar verbetering.

 

Brian de Graaff (PvdA), benadrukt de positieve ontwikkelingen: “We zijn blij met de stappen die worden genomen naar aanleiding van ons meldpunt. De kwestie over de Oranjebaan zal binnenkort met de gemeente Amstelveen worden besproken en dat de verlichting van de Burgemeester Stramanweg op de agenda staat bij de provincie Noord-Holland. Dit toont aan dat onze zorgen serieus worden genomen.”

 

Wethouder Koek-Baks heeft toegezegd zich in te zetten voor deze kwesties, ondanks dat de Burgemeester Stramanweg momenteel geen hoge prioriteit heeft bij de provincie. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het veiliger maken van onze fietspaden. Veiligheid en leefbaarheid staat voor ons voorop, en het is bemoedigend om te zien dat er actie wordt ondernomen”, voegt De Graaff toe.

 

De PvdA Ouder-Amstel startte het meldpunt om aandacht te vragen voor de sociale onveiligheid die slecht verlichte fietspaden veroorzaken. De respons op het meldpunt heeft duidelijk gemaakt dat er een dringende behoefte is aan verbeteringen. “We horen te vaak dat onze inwoners, jong en oud, zich onveilig voelen op de fietspaden in het donker. We vinden dat iedereen zich veilig hoort te verplaatsen binnen onze gemeente”, zegt De Graaff.

Brian de Graaff

Brian de Graaff

Ouderkerk aan de Amstel, het dorp waar ik ben opgegroeid en mijzelf heb ontwikkeld. Als zoon van een schilder en een buitenlandse moeder weet ik hoe het is om te knokken voor mijn kansen. Dankzij mijn familie, vrienden en de top onderwijzers van het dorp heb ik de kans gegrepen om te ontdekken wie ik

Meer over Brian de Graaff