PvdA trots op haar 10 kandidaten

12 februari 2018

Lijsttrekker van de PvdA Ouder-Amstel, Jan Alberts, presenteert met trots de nieuwe lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. ‘We komen met een mooie lijst van 10 kandidaten, waarbij de kandidaten vanuit ieders eigen ervaring een bijdrage zal kunnen leveren voor onze mooie gemeente, ‘ aldus Jan Alberts.

Naast leden van de huidige fractie, bestaat de lijst uit oud raadsleden en kandidaten met ervaring in het onderwijs, ruimtelijke ordening, veiligheid, het rijke sport- en verenigingsleven en alle zaken uit het sociaal domein, zoals de hulp in de huishouding en wmo. ‘Wij willen ervoor zorgen dat iedereen in Ouder-Amstel meetelt en mee kan doen, dat zorg zo snel mogelijk geleverd wordt als deze nodig is en dat er geen wachtlijsten zijn. Ook op ruimtelijk gebied is het belangrijk dat de gemeente niet alles zo maar volbouwt en dat een kwalitatief groene omgeving behouden blijft’, vervolgt Alberts.

Diverse lijst

Als tweede op de lijst staat Nicole Prins. Zij woont in Duivendrecht en was al raadslid van 2010 tot 2012. Nicole Prins werkt op de Vrije Universiteit en organiseert daarnaast elk jaar het schoolvoetbal in Ouder-Amstel. Oud-rector van het Keizer Karel College, Pieter Veenboer uit Ouderkerk aan de Amstel, staat op de derde plaats. Roland Vallentin uit Duivendrecht, lid van de werkgroep openbare ruimte van Coherente, staat als vierde op de lijst van de PvdA.

De lijst wordt gecomplementeerd door Hannah van Deijk en de oud-raadsleden Dirk-Jan Hoekstra en Thea Verhoeven. Daarna volgt Rob Das, oa lid van de vrijwillige brandweer in Duivendrecht, Vera van der Hilst, oud-lid van de Adviesraad Sociaal Domein in Ouder-Amstel en als lijstduwer op plek 10 Gert-Jan Baerents, huidig fractievoorzitter en voorzitter van CTO’70 Volleybal.

Kennis en kunde

Naast de lijst, gaat de PvdA een netwerk vormen van inwoners die zich samen met de fractie willen inzetten voor Ouder-Amstel. ‘Niet alleen onze kandidaten zullen zich inzetten. Tal van mensen uit onze gemeente hebben aangegeven met de fractie mee te willen denken over alle uitdagingen die op onze gemeente af komen. De kennis en kunde van deze personen gaan we inzetten bij de besluitvorming van de fractie’ legt Jan Alberts uit. ‘Zeker iedere twee maanden willen we bij elkaar komen om te praten over wat er in de gemeente speelt’.

Wil je ook meedenken met de fractie van de PvdA en aansluiten bij het netwerk, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar: ouder-amstel@pvda.nl.

 

Kandidatenlijst PvdA:

  1. Jan Alberts – Ouderkerk aan de Amstel
  2. Nicole Prins – Duivendrecht
  3. Pieter Veenboer – Ouderkerk aan de Amstel
  4. Roland Vallentin – Duivendrecht
  5. Hannah van Deijk – Amsterdam (op zoek naar een woning in Ouderkerk aan de Amstel)
  6. Dirk-Jan Hoekstra – Duivendrecht
  7. Thea Verhoeven – Ouderkerk aan de Amstel
  8. Rob Das – Duivendrecht
  9. Vera van der Hilst – Duivendrecht
  10. Gert-Jan Baerents – Duivendrecht

(voor foto’s kijk onder Wie is Wie)