Door Dirk-Jan Hoekstra op 9 november 2016

Motie Mobiele App voor meldingen openbare ruimte

Het weekblad van Ouder-Amstel heeft verslag gedaan van een voorstel dat ik samen met D66 indiende. Hier kunt u het artikel lezen:

Stoeptegel los melden via App

OUDER-AMSTEL – De gemeente gaat de mogelijkheid onderzoeken om actief deel te nemen aan een mobiele App waarmee bewoners makkelijker meldingen kunnen doen aangaande de openbare ruimte.
Op de raadsvergadering over de Programmabegroting dienden de PvdA en D66 hiervoor een motie in. De motie kreeg voldoende steun in de raad. Raadslid Hoekstra (PvdA) legt uit: “Wanneer je bijvoorbeeld melding wilt maken van een gevaarlijk losliggende stoeptegel of een ondergrondse afvalcontainer die vol is, dan doe ja dat meestal vanuit huis om het nummer van de gemeente op te zoeken of de melding via de gemeentesite te doen. Tegenwoordig kun zo’n melding ook direct ter plaatse doen via een App op je mobiele telefoon. Op dit moment is onze gemeente nog geen actieve deelnemer aan zo’n App en promoot dus ook niet het gebruik ervan. Amsterdam doet dat al wel door vanaf haar website te verwijzen naar de App VerbeterDeBuurt.nl.”
Fractievoorzitter Bos (D66) vervolgt: “Handig van zo’n App is dat ze een kaart tonen op basis van de GPS-coördinaten van je telefoon, je kunt zien welke meldingen reed via de App zijn gedaan en zelf op de kaart een melding kan toevoegen. Eventueel met een foto die je ter plaatste maakt.”
Portefeuillehouder De Maa was ook positief en wil graag samen met Diemen en Uithoorn kijken wat de beste mogelijkheden zijn. De drie gemeenten werken op ambtelijk niveau samen.

Dirk-Jan Hoekstra

Dirk-Jan Hoekstra

Motto: “Verander je wereld, begin bij jezelf”. Ik heb een humanistische kijk op het leven. Een van de mooiste dingen aan het leven, vind ik de kans om jezelf continue te verbeteren en om het leven samen met anderen te kunnen ontdekken. Mijn grootste ideaal is dat iedereen daartoe de kansen krijgt.

Meer over Dirk-Jan Hoekstra